fredag 23 december 2011

God Jul alla!

God jul på er! Hoppas ni får en härlig jul och nyårshelg!

Nu åker jag på semester. Vi hörs igen nästa år

söndag 18 december 2011

Idag blev det julbord

Idag har jag och min sambo varit på julbord. En av mina arbetsgivare bjöd på en julbordskryssning (kul att få vara passagerare för en gång skull och inte stå bakom ratten).

Det var det största julbord jag någonsin sett! Så mycket mat av alla dess sorter. 10 olika slags sillar, kallrökt, varmrökt, gravad lax, skinka, korv, köttbullar, janssons, räkor, musslor patéer, röror, ja allt och mer där till!

Vin, sprit och öl. Allt var gratis! Vi är så mätta och belåtna. Vilken generositet!
Och som pricken över i:et bjöds det på en fantastisk julshow, med sång och uppträdande. Passade också på att knyta lite kontakter med folk inom samma bransch. I Januari ska jag ta kontakt med en man som eventuellt kan leda till ytterligare ett extrajobb. Egentligen behövs det inte för pengarnas skull då jag redan har flera stycken men det är roligt med omväxling och variation.

Jag har bara 3 arbetsdagar nästa vecka. Så nu räknar jag ner dagarna för på lördag tar jag tåget och åker till min sambo och hennes familj för att fira jul. På söndag morgon lyfter planet till Thailand och där väntar 3 veckor i tropisk klimat. Allt är betalat så det återstår bara att vaska fram en resekassa ur garderober och fickor;)

Och när jag kommer hem så hoppas jag att jag möts av något positivt när jag loggar in på Avanza.

/God kväll

fredag 16 december 2011

Missar första delmålet

Den 9:e Oktober gjorde jag ett inlägg och skrev om mitt första delmål: 400 000 kr innan årets slut. Redan då kunde jag konstatera att det skulle bli svårt att uppnå.

Dock ser resultatet ut att bli bättre än jag beräknade då. Så här såg det ut i Oktober:


Såhär ser det ut nu: 


Här har jag inte räknat med min CSN-skuld. Med skulden blir resultatet istället: 393 020 kr, vilket ju är jävligt nära målet. Jag är helt nöjd! Vad jag däremot inte är nöjd med är utvecklingen på aktie och fondkontot. Nästa år hoppas jag på ett fint börsår med stora uppgångar. 

Just nu sitter jag i soffan och slappar. Har ätit pepparbiff till middag och lyssnar just nu på Eddy Grant "Gimme hope Jo'anna" vädret i Thailand ser väldigt bra ut. Koh Phi Phi som blir första stoppet har just nu 29 grader och sol. Om 10 dagar ligger vi på en härlig strand och dricker drinkar och äter gott! Ingen klocka som behöver ställas, ingenstans att infinna sig (möjligen till frukostbuffén) och inga måsten! Vi ska bara njuta, sola och bada och leva. Och det bästa av allt är att det är hela 22 dagar semester mitt i den mörkaste och mest dystra tiden på året. 

Trevlig helg!



torsdag 15 december 2011

Månadsrapport

Då var det återigen dags att summera månaden som gått.
Denna gången blev resultatet ganska bra.

Som ni ser har aktiedepån minskat i värde. Trots detta har mina tillgångar ökat med 24 130 sedan förra månaden. Den största ökningen består givetvis av lönen som jag sparat undan, men jag har också vunnit flera tusen på betting, och sålt en del saker på tradera och blocket. 

Denna månaden blir det svårt att spara. Jag ska resa på semester till Thailand i 3 veckor. Men förhoppningsvis kan jag spara undan några tusen ändå.

Börsen fortsätter neråt igen, och det börjar spegla av sig på humöret. Kanske kan det ske en vändning medan jag är på semester. Det hade varit trevligt att få komma hem och se att pengarna har vuxit. 

tisdag 13 december 2011

Äntligen lite blåa siffror

Idag har den negativa trenden brutits. Stockholmsbörsen visade upp 1,5 %.
Dock föll den en aning efter Merkels uttalanden om att vara emot en utvidgning av stabilitetsfonden EMS.

Jag har gjort några affärer de sista dagarna. Sålt av fler aktier med förlust. Numera äger jag endast 3 aktier:

Betsson
Blackpearl
Lundin Mining

Lundin Mining sålde jag av med vinst när den stod i 27 kr, och köpte tillbaka den idag för 26 kr.
Anledningen till detta var för att kunna kvitta vinsten mot förlust.

Senaste köpet gjorde jag idag och det blev 54 stycken aktier i Betsson till kursen 141,50.
Betsson har jag följt ett tag, och efter att Mårten som har Mårtens Investeringsblogg köpte för ett tag sedan har jag följt den och anser att det var ett bra tillfälle att komma in i den nu. Avanza har haft den med på sina listor och analyser ett par månader.

Trots förluster i depån den senaste tiden kommer denna månadsrapport att visa bra siffror på plus.
Det har sina orsaker. Bland annat har jag vunnit en hel del på betting månaden som gått sen förra rapporten, sen har jag sålt en hel del saker på tradera som jag inte längre anser mig behöva.

Har också en innestående lön att plocka ut när jag känner för det från min "extra arbetsgivare".

Månadsrapporten kommer om 2 dagar.

Fortsätt gärna att bidra med intäkter till välgörenheten via google-annonserna.
Alla ni som vill vara med att skänka pengarna får gärna maila era namn om ni vill. Detta skickar jag sedan till cancerfonden så de vet vilka pengarna kommer ifrån.

Ha det gott

måndag 12 december 2011

Jag efterfrågar fortfarande fonder som ska finnas med i omröstningen.

Adsense-intäkterna kommer att placeras i den fond som vinner för att sedan skänkas till Cancerfonden.

Kom igen  nu!

tisdag 6 december 2011

Dags för ett inlägg

Det var ett tag sedan sist. Det har varit mycket på jobbet och i det privata men nu har det lugnat ner sig.

Börsuppgångarna som har ägt rum den senaste tiden har speglat av sig i min portfölj. Värdet har ökat en del.
Lundin Mining som jag köpte den 25:e November har gått upp med 24 %. Önskar att jag köpte mer nu i efterhand.

Månadsrapporten som kommer den 15:e December kommer att se väldigt bra ut om inget oförutsägbart inträffar på börsen.

Har inhandlat en del julklappar. Och denna julen har vi inom familjerna kommit överens om att bara ge bort julklappar för 200 kr.

Jag kommer antagligen att sälja av mina SAS aktier nästa månad för att sedan köpa tillbaka dem och öka på mitt innehav ytterligare. SAS har tagit mycket stryk och har inte stått så här lagt någonsin.

Återigen vill jag påminna om att jag gärna tar emot förslag om vilka fonder jag kan ha med i omröstningen om vart pengarna från adsense ska investeras innan de skänks till Cancerfonden.