torsdag 17 januari 2013

Blir så trött på mig själv!

För någon dag sedan rensade jag i och möblerade om portföljen. Jag sålde aktier som hade stigit med nästan 40 % och fick en fin vinst om 12 000 kr på bara några veckor.
Något jag var hel nöjd med.

Vad gör jag med de pengarna jag får loss? 
Jo jag köper in mig i ett "förhoppningsbolag" till som heter Cybaero där jag tidigare ägt aktier men fått se mina satsade pengar sjunka som ett stenblock till havets botten. Jag missade en stor uppgång i den aktien och en köpkurs på 1 öre för några veckor sedan. Jag har nu hållit koll på aktien och ansåg att det igår var ett bra köpläge då den stod i 2,45 kr efter att ha varit upp och vänt på 2,75 kr. Jag satsade 70 000 kr och idag står den i 2.06 kr. Det är så irriterande och tråkigt. 

När jag gick in i aktien för 3 år sedan så stod kursen i 6 kr. Sedan bottnade den någonstans runt 0.5 kr.
Då hade jag inte gått in med så mycket pengar som tur var. 
Denna gången tänker jag inte sälja bara för att jag kanske får se mitt innehav sjunka kraftigt. Utan ska ha is i magen och låta den få vända. Jag tror att den kommer ta sig upp till de nivåer den varit runt 3 kr och gör den det så blir det en fin affär. I värsta fall får jag bita i det sura äpplet och arbeta ihop de pengar jag förlorat.

Sen har jag gått in med mer kapital i CDon också. Har ett GAV på 35,8 kr och kursen har inte stått så här lågt sedan i slutet på 2011. 
Jag tror på en bra rapport och hoppas kunna se kursen stiga till 40 - 45 kr inom 6 månaders sikt.

Jag måste gå igenom mina strategier bättre. Sätta stoploss och ha en plan b. 

Hur gör ni? 
Personligen har jag sålt när en aktie gett avkastning på mellan 25-30%.


onsdag 16 januari 2013

Ny pensionsrapport

För lite knappt ett år sedan presenterade jag min första "pensionsrapport" här i bloggen, dvs hur mycket jag då hade tjänat in till min pension.

2011                                             2012


En ökning på 115 000 kr. Det känns bra.
Jag undrar hur det kommer att se ut den dagen man går i pension:)

Hur gör ni med er pension?  Sparar ni privat också?

Idag har jag suttit med bokföringen för firman hela dagen och gjort ett förenklat årsbokslut. Var lite svårare än jag trodde. Har också påbörjat ett nytt räkenskapsår i programmet och är nu redo att börja sälja igen.

137 000 kr i omsättning, 43 % avkastning och 19 % vinstmarginal är jag grymt nöjd med, och då startade jag ju firman 3 månader inpå året. Så egentligen har jag bara varit verksam från mars - december.

2013 ska bli ett spännande år, där jag satsar på att dubbla vinsten. Vi får se hur det går.

Jag har möblerat om ytterligare i min portfölj och hämtat hem en del vinster i aktier och fonder, och sedan tankat på i 2 aktier som låg på minus.

Vi hörs


fredag 4 januari 2013

Börjar närma mig miljonen

Det är dags att summera året som gått och när jag går tillbaka och tittar på min månadsstatistik så kan jag knappt tro att det är sant.

Jag har lyckats öka mitt kapital med 250 000 kr under 2012. Helt fantastiskt!

Så här såg det ut i januari respektive december. Jag hade som mål att nå 500 000 kr vid årsskiftet men lyckades överträffa målet med 141 000 kr! 

Om denna ökningstakten är hållbar så kan jag nå miljonen redan om 1.5 år. Jag tror dock att målet är för optimistiskt. Men jag räknar med att nå 800 000 kr till nästa årsskifte. 

Förutom det sparande och den värdeökning jag lyckats åstadkomma har det varit ett innehållsrikt år för mig.

Jag har varit och rest en del, både till Thailand och till Cypern. Jag har fått fast jobb. Jag har också gått isär med mitt ex och sålt en lägenhet. Jag har startat företag som generar vinst. Det har varit ett ganska bra år med undantag från uppbrottet med mitt ex. Men när en dörr stängs öppnas det flera nya, så därför ser jag ljust på framtiden :)

Vill också passa på att tipsa om en aktie som jag äger: ARCAM den har givit bra avkastning den senaste tiden och stiger med flera hundra procent på bara 12 månader. Jag lyckades vara med på en fin uppgång och sålde alldeles innan den rekylerade ner häromdagen, men har nu köpt på mig ännu mer och idag står den upp med ca 10%. Just nu står kursen i 148 kr och jag tror att den kan klättra upp till 200 kr inom bara någon månad. Kolla in den om ni är intresserade!