Allt är mycket enkelt och det enda som krävs är lite tid och engagemang.
SAS är tillsammans med 27 andra flygbolag världen över medlemmar i Star Alliance.
Det innebär att om du flyger med något av flygbolagen så kan du samla flygpoäng/miles till SAS poängprogram Eurobonus. Poängen kan du sedan använda för att betala för flygbiljetter med vilket boalg som helst inom Star Alliance.
Allt började för ett par år sedan då ett helt nytt sätt att resa på uppenbarade sig. Champagne, Rysk Caviar och Hummer på 10 000 meters höjd i en säng blev verklighet. Uttryck såsom; flygpoäng, business class, flygplats-lounger, fast-track och bonusresor blev plötsligt en del av det vardagliga språket.
Det är lätt att tro att man är tvungen att flyga mycket för att kunna samla ihop tillräckligt med flygpoäng, något som inte alls stämmer! Det är mycket enklare än man tror och du kan göra det dagligen utan att ens behöva sätta din fot ombord i ett flygplan!
Det är lätt att tro att man är tvungen att flyga mycket för att kunna samla ihop tillräckligt med flygpoäng, något som inte alls stämmer! Det är mycket enklare än man tror och du kan göra det dagligen utan att ens behöva sätta din fot ombord i ett flygplan!
I dagsläget finns fyra olika nivåer i EuroBonus och alla med olika fördelar/förmåner.
EBB = EuroBonus Bas.
EBS = EuroBonus Silver. (Här krävs 20,000 bas-poäng eller 10 enkelresor med SAS.)
EBG = EuroBonus Guld. (Här krävs 45,000 bas-poäng eller 45 enkelresor med SAS.)
EBD = EuroBonus Diamant. (Här krävs 90,000 bas-poäng eller 90 enkelresor med SAS.)
För att uppnå en högre eller behålla en nivå i EuroBonus krävs att man tjänar in så kallade bas-poäng. Det gör man genom att antingen flyga med SAS eller andra partners inom Star Alliance. Flygsegment med SAS räknas också för att uppnå status. Man kan också ansöka om ett speciellt betalkort via American Express där man automatiskt blir silvermedlem hos SAS genom att det alltid ingår 20,000 baspoäng på EuroBonuskontot. Däremot behövs inga bas-poäng för att boka en bonusresa med flygpoäng, det gör man med s.k extra-poäng.
Hur gör man då för att tjäna poäng och komma iväg utan att behöva flyga in dem?
Det är enkelt. Man ansöker om ett American Express Premium (fråga mig så skickar jag en länk som ger både dig mer poäng och mig poäng för att jag värvar).
Det är enkelt. Man ansöker om ett American Express Premium (fråga mig så skickar jag en länk som ger både dig mer poäng och mig poäng för att jag värvar).
Som ny Kortmedlem får du en välkomstbonus på 12 000 EuroBonus Extrapoäng när du handlat för minst 15 000 kr under dina första 3 månader på ditt SAS EuroBonus American Express Premium Card. Om du skulle ansöka om kortet utan att gå genom länken ovan får du bara 5.000 poäng.
Årsavgiften första året är f.n 500 kronor, därefter 1000 kr/år. Du samlar 30 extrapoäng per 100 spenderade kronor på SAS webbsida och 15 extrapoäng per 100 spenderade kronor på övriga inköpsställen. I årsavgiften ingår även ett gratis extrakort. (Det går att pruta bort årsavgiften genom att ringa Amex kundtjänst och argumentera bort den).
När du handlar för 150 000 kronor under ett kalenderår får du en så kallad 2-4-1-voucher vilket innebär 50% poängrabatt på en valfri EuroBonusresa med SAS eller annat Star Alliance-flygbolag till valfri plats i världen för upp till två personer. Vouchern gäller för samtliga klasser och inkluderar även business class och första klass. Vouchern gäller också för mixade klasser, enkelresor och resor med olika ut- och hemresedestinationer.
I Premium Card ingår reseförsäkring.
Fler partners
Förutom American Express finns det andra kort man kan ansöka om och få välkomstbonus av. Till exempel har Mastercard ett samarbete med SAS där de ofta ger 10.000 poäng i välkomstbonus efter att du gjort 3 köp med kortet. (Det finns ingen gräns på köpen utan du kan köpa 3 stycken tuggummi, bara det är 3 olika köptillfällen). Sedan när du fått in poängen kan du om du vill avsluta kortet eftersom att det inte finns någon bindningstid på dem. Man får då tillbaka den del av årsavgiften som man betalt.
Ett annat sätt att tjäna mycket poäng är att teckna elavtal med fortum. Du får då 9.000 poäng första året.
Handlar du dessutom på COOP och drar ditt medlemskort varje gång du handlar och sedan betalar med ditt Amex så tjänar du fler poäng. Man kan nämligen växla över sina COOP-poäng till EuroBonuspoäng.
Går du dessutom genom SAS shoppingportal när du ska beställa något på nätet tjänar du dubbla och i många fall trippla poäng och även mer.
Registrera dig hos Billhop för att betala räkningar med kortet så kommer du snabbt upp i både poäng och när du når 150.000 kr under ett kalenderår så kan du boka en poängresa vart som helst i världen i First eller Business-class till halva priset. Eller så kan du åka 2 och betala för 1.
Följer du dessa tips och använder kortet överallt när du betalar istället för med kontanter eller ditt vanliga bankkort så har du kommit upp till tillräckligt med poäng för att åka till tex Asien eller USA på bara ett år. Och bäst av allt: Du åker i First eller Business-class och betalar bara skatter och flygplatsavgifter på 500 - 2000 kr.
Du kan boka flygbiljetter på vilket flygbolag som helst inom Star Alliance med dina EuroBonus-poäng och biljetterna är fullt flexibla vilket innebär att du kan boka av upp till 24 h innan avresa och få tillbaka alla poäng plus skatter och avgifter. Du kan också boka om hur många gånger som helst fram till 24 h innan avresa.
Just nu har jag och min fru tillräckligt med poäng för att göra 5 jorden runt resor.
Jag och min fru har varit på 10 gratisresor världen över och enbart flugit First och Business-class sedan 2013. Det tog ungefär ett år att få ihop till första resan sedan har det gått fort när man kommer in i systemet och tänket och utnyttjar alla kampanjer, erbjudande m.m
Här är våra resor hittills med poäng:
Alla är gjorda i Business och First-class. Vi har betalt ca 14.000 kr var för 8 resor. Nya Zeeland var vi på 2 gånger under ett år.
Sen tillkommer en hel del resor inom Europa som jag inte tagit med.
Så vad väntar du på?
Vill du också åka Porsche Cayenne gratis till planet och stiga in i förstaklass-kabinen?
Väljer du att ansöka om kortet genom denna länken så får du 7.000 mer välkomstpoäng än om du ansöker direkt via Amex hemsida.
Du får dessutom personlig guidning och vägledning av mig i hur du ska gå tillväga i varje steg tills du når tillräckligt med poäng för att komma iväg på din drömresa.
Vi har redan hjälpt runt ett tiotal personer att få ihop tillräckligt med poäng för att kunna resa så här.
Lycka till!
Se även Flyforfree för vidare information. Där finns recensioner, reserapporter m.m
Om detta funkar lika bra som spelguiden så är det ta mig f*n grymt!
SvaraRaderaHur har man kunnat missa detta? Jag har rest i tjänsten jätte mycket men aldrig varit med i något program. Kan man registrera i efterhand ?
Hej
SvaraRaderaDu kan registrera upp till 6 månader retroaktivt.
Detta är absolut ingen hemlighet och följt möjligt för vem som helst med "vanliga" räkningar och utgifter.
Bjuder du sedan in dina vänner kan du tjäna hur mycket poäng som helst. De behöver inte ens ha kvar eller använda korten.
Jag har haft ett Amex tidigare, kan jag få poäng om jag ansöker om det igen?
SvaraRaderatror jag hade ett Amex Gold.
Hej
SvaraRaderaDet måste ha gått 6 månader emellan.
Grym guide har signat upp mig på ett amex premium nu. Lär kunna komma upp i 150k med räkningar osv.
SvaraRaderaDetta ska bli kul
Artikeln är riktig. Dock har du missat en liten paragraf: Vouchern är giltig hela det innevarande året plus nästa.
SvaraRaderaRiktigt bra guide! Måste läsa igenom det här inlägget noggrannare senare och se om det är något man bör göra =)
SvaraRaderaFråga bara på om det är något du undrar
RaderaPrecis ansökt och fick svar att ansökan var godkänd. Väntar på kortet nu. !
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaTack för ett mycket intressant inlägg.
Några funderingar:
*Poängen förfaller ju efter en viss tid i eurobonus, hur hanterar du det?
*Att använda ett eurobonuskort innebär ju att du t.ex. inte använder preems kontokort med 1 % rak cashback, hur högt värderas eurobonuspoängen egentligen?
*Att betala räkningar via billhop ger ju ett 2,5% påslag på alla räkningar du betalar, är poängen verkligen värda så mycket? (förlängning på fundering 2 kan man säga).
Mycket intressant inlägg om sportsbetting förresten, håller precis på att prova på det.
Mvh
D
Hej
SvaraRadera1.
I dagsläget har poängen en giltighetstid om 5 år från det år du tjänar in dem. SAS har däremot lovat att införa obegränsad giltighetstid på dem i och med nya EuroBonus 3.0 som ska lanseras. Så länge det finns aktivitet på kontot så förfaller inte poängen.
2.
Att använda Preems kort och få en återbäring på 1% är bra, men jag värderar resorna högre.
Låt säga att du handlar för 150.000 kr under ett år med ditt Preemkort. Du får då en återbäring på 1500 kr.
Om du istället handlar med ditt American Express EuroBonuskort så kan du istället resa i business class till låt säga Bangkok. En resa som skulle kostat dig 20.000 - 30.000 kr istället. Du får miste om 1500 kr men får en resa värd 20.000 kr kan man säga.
3.
Att betala räkningar via billhop eller betalo rekommenderar jag om du inte når upp till 150.000 kr för att få en 2-4-1 voucher. Om det saknas spendering på kortet och det närmar sig slutet på året så kan man göra en betalning till sitt egna skattekonto etc och sedan ta ut pengarna till sig själv igen. Då har man triggat vouchern och betalar 2.5 % på beloppet man betalt via tex billhop.
Vad som är bra med Billhop är att man får betala räkningar för 5000 kr gratis om man går via min länk. Sedan får man 10.000 kr gratis för varje ny kund man själv bjuder in.
Jag har betalat räkningar till mitt Skattekonto för 195.000 kr i år och har redan nått upp till voucher nummer 2 detta året.
Om man gillar att resa så är det detta kortet man ska ha.
Hoppas det gav svar på dina frågor.
Jag sitter just nu och bokar resa 11 i ordningen till Chile i vinter.
Så om jag skulle använda mitt Amex för 150 000 kr på ett år får jag en kupong som jag kan flyga för halva priset?
SvaraRaderaJag spenderar ungefär 120 000 kr på ett år på mat och dagliga inköp. Kan jag betala 30 000 kr till mig själv via Billhop?
Det finns ett antal problem med detta blogginlägg.
SvaraRadera1. Är att du riskerar att bli av med massor Eurobonus poäng då det inte är tillåtet att värva personer som inte är närstående. Det strider mot villkoren. Så du spelar ett högt spel när du lägger ut en allmän länk, att du dessutom inte nämner att du får poäng är lite ohederligt kan jag tycka.
2. Det som inte nämns är att 2-4-1 i Bussinesclass till det resemålet du vill är väldigt svårt att boka om man inte är extremt flexibel.
3. Som många bonussystem så betalar man extra för sina poäng på ett eller annat sätt. Bland annat att teckna Fortums elavtal är nästan 700 kr dyrare än ett vanligt El-avtal hos fortum. Det gäller att vara vaksam på om man verkligen tjänar på att köpa vissa tjänster som ger poäng. Samma sak var det med den nu terminerade Trygg-hansa försäkringen. Den var dyrare än en vanlig försäkring.
4. Det samma gäller med att betala räkningarna. Det kan bli väldigt dyrt om man inte har tillräckligt med spend att betala räkningarna för kring 2%.
Slutgiltigen har du rätt att det är ett bekvämt sätt att få lite extra lyx i tillvaron men det gäller att kalkylera på vad som är rimligt.
Jag ser inte riktigt hur hen riskerar sina poäng?
RaderaMöjligtvis bryter det mot Amex villkor att bjuda in, knappast mot några villkor i EuroBonus.
Hur förklarar du att Amex till och med har en anpassad länk för att posta på sin Facebook Wall om man bara får bjuda in närstående?
Vad är definitionen på närstående / vän/ bekant? Att skicka sin länk i ett forum på businessclass är tydligen ok fast man inte vet vem man bjuder in.
480 kr dyrare var fortumavtalet per år för mig.
RaderaDet kunde sägas upp efter att poängen kommit in . Likaså med försäkringen. Man fick 10.000 poäng för nytecknad försäkring hos Trygg-Hansa under en period.
Ångerrätten kunde så klart åberopas och poängen trillade in .
Jag skriver ju att tipset är att betala räkningarna om man inte når upp till spenderat på 150.000 kr.
RaderaDå kan det vara värt den extra avgiften. Dessutom får du 10.000 kr att betala räkningar för om du bjuder in någon.
Givetvis får inbjudaren poäng också enligt Amex villkor.
Tack för inspiration.
SvaraRaderaHar signat upp och fått min välkomstbonus. Nu ber jag alla mina kompisar samt morsan och farsan att låta mig ta allt på kortet så får de swisha:)
Jag har länge tänkt på att göra så här. Men det jag funderar mest på är om det funkar att betala med Amex på så många ställen? Det verkar meckigt att inte vara säker på om kortet accepteras eller inte. Och kan du berätta med hur stor framförhållning ni bokar resorna och hur flexibla ni måste vara? Och det gäller ju ett kalenderår, är det då någon idé att börja nu eller ska vi vänta till januari? /Linda
SvaraRaderaHej Linda,
RaderaDe senaste åren har antalet butiker/restauranger som tar Amex ökat. Nu är det nästan svårare att hitta ett ställe som inte tar det än tvärtom.
Vi har bokat resor olika långt i förväg. Ju tidigare man vet när man kan åka desto lättare är det att hitta biljetter. Men vi har också haft kort framförhållning och bokat 1 månad - 1 vecka innan avresa. Det beror på destination och säsong. Men vi har alltid hittat biljetter utan problem.
Mitt tips är att börja så snart som möjligt för att samla poäng. Oavsett om ni når upp till vouchern i år eller nästa så har ni ett bra startkapital med poäng.
Avgiften på kortet är gratis ett år från det att ni aktiverat det.
Återkom gärna om du har några fler frågors
Här är länken igen som ger extra mycket bonuspoäng vid ansökan:
http://www.americanexpress.se/bjudin/kimsME04?CPID=100232690