måndag 21 oktober 2013

Dags för ett inlägg

Det har gått 8 månader sedan jag skrev det förra inlägget.  Känns lite tråkigt faktiskt, men jag tappade fokus på både sparandet och allt annat i mitt liv för ett tag och kände mig mer eller mindre tvungen att avbryta min strategi för att unna mig och spendera mina pengar för ett tag. Nu i efterhand känns det både bra och dåligt. Hade jag fortsatt med mitt sparmål och fokuserat på mina mål hade resultatet varit väldigt mycket bättre än det som syns i månadsrapporten. Samtidigt har jag haft en himla härlig tid sedan sist och verkligen haft kul och känt mig nöjd med tillvaron och hur jag levt den.
Jag har varit iväg på ett flertal resor, haft en lång semester. Umgåtts mycket med vänner och tillsammans med dem utövat olika aktiviteter. Jag känner mig mer motiverad nu än någonsin och tror att mitt "lilla" uppehåll bara har gjort gott i resan mot miljonen.

Så här ser månadsrapporten ut:

Jag ligger ändå inte helt illa till mot det mål jag satte upp i början av sparandet. Nergången kan förklaras på många olika sätt, dels var jag skyldig min sambo pengar för vinsten på lägenheten, samt att min del skulle skattas. Jag sålde aktier med förlust och har spenderat väldigt mycket pengar i sommar. Jag har nu en ny lägenhet som jag försöker att sälja för tillfället (tanken var bara att jag skulle göra en kort mellanlandning i denna lägenhet men har faktiskt bott här i ett år i december). Jag har en del spekulanter på den och det verkar som att det går att göra en vinst om ca 100 000 - 150 000 kr. En bra värdeökning med andra ord på knappt 1 år. 

Jag amorterar desto mer på mitt boende nu än tidigare och äger inga aktier eller fonder. Jag har inte riktigt funderat över vilken strategi jag ska använda mig utav och hur eller om jag ska spara i aktier/fonder.

Vad jag däremot vet är att jag har 6 veckors semester i vinter och flyger till Filippinerna.... i business-class :) Något jag verkligen ser fram emot. Resan innehåller ca 15 flygningar varav jag gör hälften av dem i första-klass. ( Resterande flygningar är lågprisflyg och där finns det ingen förstaklass:) )

Dessutom har jag ca 2 månadslöner innestående som jag kommer att använda till resan, dock blir det ca 1 månadslön kvar när jag kommer hem som jag kan ta ut i kontanter. Med andra ord, det känns som att miljonen börjar dyka upp där borta i horisonten!

Ha det bra !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar