söndag 3 mars 2019

Exklusiv guide - Så här flyger du gratis i first & business class

På förkommen  publicerar jag här en guide i hur man går tillväga för att kunna flyga i First och Businessclass nästintill gratis. En resa som annars kan kosta upp emot 70.000 - 80.000 kr beroende på destination och kabinklass kostar istället runt 500 - 3.000 kr.

Allt är mycket enkelt och det enda som krävs är lite tid och engagemang.

SAS är tillsammans med 27 andra flygbolag världen över medlemmar i Star Alliance. 
Det innebär att om du flyger med något av flygbolagen så kan du samla flygpoäng/miles till SAS poängprogram Eurobonus. Poängen kan du sedan använda för att betala för flygbiljetter med vilket boalg som helst inom Star Alliance. 


Allt började för ett par år sedan då ett helt nytt sätt att resa på uppenbarade sig. Champagne, Rysk Caviar och Hummer på 10 000 meters höjd i en säng blev verklighet. Uttryck såsom; flygpoäng, business class, flygplats-lounger, fast-track och bonusresor blev plötsligt en del av det vardagliga språket.

Det är lätt att tro att man är tvungen att flyga mycket för att kunna samla ihop tillräckligt med flygpoäng, något som inte alls stämmer! Det är mycket enklare än man tror och du kan göra det dagligen utan att ens behöva sätta din fot ombord i ett flygplan!

I dagsläget finns fyra olika nivåer i EuroBonus och alla med olika fördelar/förmåner.


 EBB = EuroBonus Bas.                                                                                                            
 EBS = EuroBonus Silver. (Här krävs 20,000 bas-poäng eller 10 enkelresor med SAS.)  
EBG = EuroBonus Guld. (Här krävs 45,000 bas-poäng eller 45 enkelresor med SAS.)
EBD = EuroBonus Diamant. (Här krävs 90,000 bas-poäng eller 90 enkelresor med SAS.)


För att uppnå en högre eller behålla en nivå i EuroBonus krävs att man tjänar in så kallade bas-poäng. Det gör man genom att antingen flyga med SAS eller andra partners inom Star Alliance. Flygsegment med SAS räknas också för att uppnå status. Man kan också ansöka om ett speciellt betalkort via American Express där man automatiskt blir silvermedlem hos SAS genom att det alltid ingår 20,000 baspoäng på EuroBonuskontot. Däremot behövs inga bas-poäng för att boka en bonusresa med flygpoäng, det gör man med s.k extra-poäng.
Hur gör man då för att tjäna poäng och komma iväg utan att behöva flyga in dem?

Det är enkelt. Man ansöker om ett American Express Premium (fråga mig så skickar jag en länk som ger både dig mer poäng och mig poäng för att jag värvar).

Som ny Kortmedlem får du en välkomstbonus på 12 000 EuroBonus Extrapoäng när du handlat för minst 15 000 kr under dina första 3 månader på ditt SAS EuroBonus American Express Premium Card. Om du skulle ansöka om kortet utan att gå genom min länk får du bara 5.000 poäng.
Årsavgiften första året är f.n 500 kronor, därefter 1000 kr/år. Du samlar 30 extrapoäng per 100 spenderade kronor på SAS webbsida och 15 extrapoäng per 100 spenderade kronor på övriga inköpsställen. I årsavgiften ingår även ett gratis extrakort. (Det går att pruta bort årsavgiften genom att ringa Amex kundtjänst och argumentera bort den). 
När du handlar för 150 000 kronor under ett kalenderår får du en så kallad 2-4-1-voucher vilket innebär 50% poängrabatt på en valfri EuroBonusresa med SAS eller annat Star Alliance-flygbolag till valfri plats i världen för upp till två personer. Vouchern gäller för samtliga klasser och inkluderar även business class och första klass. Vouchern gäller också för mixade klasser, enkelresor och resor med olika ut- och hemresedestinationer.
I Premium Card ingår reseförsäkring.
Fler partners
Förutom American Express finns det andra kort man kan ansöka om och få välkomstbonus av. Till exempel har Mastercard ett samarbete med SAS där de ofta ger 10.000 poäng i välkomstbonus efter att du gjort 3 köp med kortet. (Det finns ingen gräns på köpen utan du kan köpa 3 stycken tuggummi, bara det är 3 olika köptillfällen). Sedan när du fått in poängen kan du om du vill avsluta kortet eftersom att det inte finns någon bindningstid på dem. Man får då tillbaka den del av årsavgiften som man betalt.
Ett annat sätt att tjäna mycket poäng är att teckna elavtal med fortum. Du får då 9.000 poäng första året. 
Handlar du dessutom på COOP och drar ditt medlemskort varje gång du handlar och sedan betalar med ditt Amex så tjänar du fler poäng. Man kan nämligen växla över sina COOP-poäng till EuroBonuspoäng.
Går du dessutom genom SAS shoppingportal när du ska beställa något på nätet tjänar du dubbla och i många fall trippla poäng och även mer.
Registrera dig hos Billhop för att betala räkningar med kortet så kommer du snabbt upp i både poäng och när du når 150.000 kr under ett kalenderår så kan du boka en poängresa vart som helst i världen i First eller Business-class till halva priset. Eller så kan du åka 2 och betala för 1.  
Följer du dessa tips och använder kortet överallt när du betalar istället för med kontanter eller ditt vanliga bankkort så har du kommit upp till tillräckligt med poäng för att åka till tex Asien eller USA på bara ett år. Och bäst av allt: Du åker i First eller Business-class och betalar bara skatter och flygplatsavgifter på 500 - 2000 kr.
Du kan boka flygbiljetter på vilket flygbolag som helst inom Star Alliance med dina EuroBonus-poäng och biljetterna är fullt flexibla vilket innebär att du kan boka av upp till 24 h innan avresa och få tillbaka alla poäng plus skatter och avgifter. Du kan också boka om hur många gånger som helst fram till 24 h innan avresa. 

Just nu har jag och min fru tillräckligt med poäng för att göra 5 jorden runt resor.


Jag och min fru har varit på 10 gratisresor världen över och enbart flugit First och Business-class sedan 2013. Det tog ungefär ett år att få ihop till första resan sedan har det gått fort när man kommer in i systemet och tänket och utnyttjar alla kampanjer, erbjudande m.m
Här är våra resor hittills med poäng:


Alla är gjorda i Business och First-class. Vi har betalt ca 14.000 kr var för 8 resor. Nya Zeeland var vi på 2 gånger under ett år.
Sen tillkommer en hel del resor inom Europa som jag inte tagit med.

Så vad väntar du på? 
Vill du också åka Porsche Cayenne gratis till planet och stiga in i förstaklass-kabinen? 
Väljer du att ansöka om kortet genom denna länken så får du 7.000 mer välkomstpoäng än om du ansöker direkt via Amex hemsida.
Du får dessutom personlig guidning och vägledning av mig i hur du ska gå tillväga i varje steg tills du når tillräckligt med poäng för att komma iväg på din drömresa.
Vi har redan hjälpt runt ett tiotal personer att få ihop tillräckligt med poäng för att kunna resa så här.
Lycka till!
Se även Flyforfree för vidare information. Där finns recensioner, reserapporter m.m 


13 kommentarer:

 1. Intressant guide, och jag ska definitivt signa upp för ett AMEX. Är det verkligen lönt att betala räkningar via Billhop dock, då de lägger på 2.5% i avgift?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan använda denna länken för att ansöka www.americanexpress.se/bjudin/kimsxmo2
   När du klickat på länken scrollar du längst ner på sidan och väljer "American Express premium", det är mest prisvärt och fördelaktigt. Första året bjuder de på halva årsavgiften och året efter kan du ringa in och förhandla/pruta bort den.

   Jag använder enbart Billhop eller betalo när det saknas spendering för att nå upp till 150.000 kr under ett år. Då kanske jag betalar 20.000 - 30.000 kr i räkningar eller gör en inbetalning till mitt egna skattekonto för att få spendering. Sedan tar jag ut pengarna och betalar in till skulden jag då fått på kortet. Enkelt!

   Dock kör billhop en kampanj där du får betala räkningar för 10.000 kr kostnadsfritt för varje person du bjuder in.
   Om du signar upp dig via denna länken : https://secure.billhop.com/r/0dfcdfår du betala 5.000 kr kostnadsfritt .

   Jag hjälper dig gärna igenom bonusträsket.

   Jag bokade precis en resa till Los Angeles via Asien i första klass.
   Kostnad: 2800 kr

   Radera
  2. Okej, jag förstår! Tack för ett bra svar och en bra förklaring! :)

   Radera
  3. Hör gärna av dig om du har fler frågor .

   Radera
 2. Älskar detta!
  Tagit mig och min man på åtskilliga resor.

  SvaraRadera
 3. Funderar på att ansöka genom din länk men har några funderingar.
  Vad använder du för argument för att förhandla bort kortavgiften? Hur väl fungerar Amex i Sverige? Har du jmf kortet med vanligare bonuskort som Preem/Shell med 1% cashback?

  SvaraRadera
 4. Och förresten, går det att spara poängen hur länge som helst? =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Johan,

   I nuläget kan man spara dem i 5 år från det att man tjänar in dem på kontot. I det nya EuroBonus som antagligen kommer till hösten ska poängen vara giltiga hur länge som helst så länge man har någon aktivitet på kontot årsvis enligt Eivind Roald på SAS.

   Jag har jämfört med alla kort som finns på den svenska marknaden och kan inte komma på något annat kort som är lika bra och som kan ta dig runt världen i första klass på en resa som i normala fall skulle kosta över 50.000 kr till en kostnad på runt 3.000 kr.

   För några år sedan var det lite krångligt med Amex eftersom att inte alla tog emot det, idag funkar det i stort sett överallt. Med vissa undantag så klart.

   Om du ansöker genom min länk hjälper jag dig personligen igenom bonusträsket:)

   Kom ihåg att du kan avsluta kortet när du vill och binder dig inte till något. Du får då tillbaka den del av årsavgiften som du betalt in som är outnyttjad.


   Radera
 5. Om man har några frågor, har du någon mail :)?

  SvaraRadera
 6. Om man har ett extrakort, kan man se vilka kostnader som är dragna på just det kortet visavi "huvudkortet"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, då ska man ha ett "additional card" för att kunna skilja på dem.

   Radera
 7. Jag är inte säker på att jag kunde ha gjort det utan dig. Jag skulle ha gett upp och trodde att eftersom min man såg någon annan och han sa att vi var klara. Efter att Dr.oduduwa lunsjat en magisk kärleks-spell, ringde min man mig på mobiltelefon för att be om ursäkt och han återvände hem.
  Tack så mycket till Oduduwa för att jag tog tillbaka min man hem efter 3 års separation. Vi är för alltid förälskade nu mer än någonsin tidigare, kärlek stavdelar fungerar riktigt snabbt.

  (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  Detta är Dr.Oduduwas personliga kontaktadress, jag rekommenderar starkt att du kan kontakta honom för lösning på äktenskapsproblem som; om du vill avbryta skilsmässdomstolsförfaranden, Love-spell för att locka till ny kärlek, Stava för att föra tillbaka din ex pojkvän inom 48 timmar ... 100% möjligt Oduduwa Magic-Love spell ställde tillbaka min man hemma inom 2 dagar efter att stava lunchaktivering .

  SvaraRadera