lördag 14 juli 2012

190 000 i ökning på 11 månader

Dags för ännu en månadsrapport, och trots att börsen svikit den senaste tiden så kan jag titta tillbaka på en stadig utveckling av mitt kapital. Från det att jag började med månadsrapporterna så har mina tillgångar ökat med 190 000 kr.


Om det fortsätter i den här takten så når jag miljonen om 2 år och 4 månader.
Senaste aktieköpet blev Ratos B till en kurs av 63,32. Kursen står nu i 68,55 och har ökat med 8,25 %. Än så länge ett fint köp.

Min före detta sambo flyttar ut om en vecka och jag tar över hennes del av lägenheten och lånet. Jag ska dock sälja den så snart hon har flyttat och själv flytta. Vi ska dela på eventuell förlust/vinst, men jag tror inte att vi går med förlust eftersom att det har sålts lägenheter i vår förening nu för bra priser. Dock har vår ett bättre läge och är nyrenoverad till skillnad från de andra som sålts. Förbereder en försäljning och kommer att ta hjälp av hemverket (som jag har tidigare erfarenhet av) för att slippa betala ett dyrt arvode till mäklaren. 5000 kr är rimligt tycker jag:)

Det är mycket att tänka på och firman hinner jag inte riktigt med. Har trots detta börjat återuppta verksamheten lite och lyckades sälja för 5000 kr på ett bräde. Omsättningen uppgår nu till 121 000 kr. Vinstmarginalen ligger på 18% och avkastningen på 39%.

Nu har jag semester och ska försöka koppla av lite. Det har blivit en del slösande på sista tiden, främst vad gäller mat. Har ätit ute en del och köpt färdig mat med mig till jobbet. Men det blir det ändring på i fortsättningen.

Nu ska jag till bolaget och köpa pilsner. Trevlig helg!

2 kommentarer:

 1. Grattis till den fina utvecklingen och ett bra köp av Ratos ;)

  Mvh

  Martin

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat och en rejält fin ökning.
  Köpte också Ratos för inte så länge sen, den har en given plats i långa portföljen!!

  SvaraRadera