söndag 29 januari 2012

Nytt delmål uppsatt

Enligt mina kalkyler bör jag kunna nå nästa mål om 500 000 kr i december 2012. Ett/en eventuellt börsras/värdeminskning har jag också tagit med i min beräkning. Målet är efter övervägningar realistiskt satt. Här nedan presenterar jag ett diagram där man enkelt kan följa hur jag ligger till i tidsplanen. Diagrammet kommer i fortsättningen att presenteras i samband med månadsrapporten. Redan nu vet jag att nästa månadslön kommer att bli lägre eftersom att jag tagit ut obetalda semesterdagar i samband med min resa i vintras. Då följer nästa utmaning, nämligen att ersätta den uteblivna inkomsten med en annan typ av inkomst. Senare i sommar väntar jag återbäring på skatten om ca 6000 kr som skulle kunna ersätta inkomstbortfallet nu. Men eftersom att det är så långt tills dess så kan jag inte riktigt räkna med det som en extra inkomst nu. Antingen får mitt innehav stiga med 6000 kr i februari eller så får jag komma på något annat sätt att tjäna 6000 kr på. Jag tror inte detta blir något problem, jag brukar vara väldigt uppfinningsrik när jag väl vill. 

Jag börjar uppdraget redan nu med att försöka införskaffa 6000 kr. Jag uppdaterar så fort jag fått en ny inkomst av något slag.

Jag läste i en annan blogg om "dubblingsleken". Där det som det låter går ut på att dubbla sitt kapital. Man börjar med 1 kr som ska bli 2 kr osv. Kul lek.

10 kommentarer:

 1. Eftersom ditt diagram endast visar "tillgångar" så kan du ju ta upp ett lån på tex 6000:-, så kommer dina tillgångar att öka med den summan.

  Om du redovisat behållning, dvs tillgångar-skulder så hade du naturligtvis inte kunna göra på det sättet.

  SvaraRadera
 2. Saken hör till den att jag inte har några lån att redovisa i mitt diagram förutom ett CSN-lån, därför har jag minskat mina tillgångar med skulden innan jag fört in dem i diagrammet.

  SvaraRadera
 3. Hur stor är din skuld? *nyfiken* :-)

  SvaraRadera
 4. 16 000 ungefär. Betalar av med 1600 i kvartalet.

  SvaraRadera
 5. Vad ska du göra med din miljon sedan om du lyckas?

  SvaraRadera
 6. Anonym: jag vet faktiskt inte, har inte funderat så långt. Något förslag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vin, kvinnor och sång är klassiska njutningsmedel som med fördel kan avnjutas med hjälp av din kommande miljon

   Radera
  2. Klangen i ditt uttalande faller inom ramen för den joniska-dur skalan. En förträfflig och mycket gemytlig beskrivning. Man tackar

   Radera