tisdag 24 januari 2012

Osäkert på dagens börser

Stockholm slutade på - 0.80% efter stängning. Så gott som alla index har backat idag. Indien har dock gått mot strömmen och slutade på + 1,90%.

Det råder osäkerhet åter igen och denna gång bidrar bl.a Grekerna och deras skuldsituation. De privata långivarna har gett sitt erbjudande vad gäller skuldbytet och ligger i linje med vad som var överenskommet vid Euromötet i oktober.

Förhandlingarna går trögt och har ännu inte visat framsteg. Europas finansministrar meddelade efter sitt möte att privata investerare måste gå med på större nedskrivningar av sina grekiska fordringar.

Är detta början på ytterligare ett börsras om vi inte ser någon lösning eller om de kan enas, eller är det bara en tillfällig stämningsrubbare som sprider osäkerhet?

Jag ser gärna en återhämtning runt omkring även om vi är långt i från en återhämtning i ekonomin.
I morgon blir en spännande dag att se fram emot.

1 kommentar:

  1. Såg fin portfölj i förra inlägget, skön uppgång. För mig har den bara stigit med ca7% fram tills idag... Har inte tittat idag... =/

    Gällande deklarationen och få tillbaka räntan, jo det kommer med deklarationen, men eftersom jag har ett aktivt företag så betalas ev överskott inte ut förns i december.

    SvaraRadera