fredag 8 juni 2012

Intet nytt på sambofronten

Hej

Jag har inga nyheter att komma med vad gäller mig och min sambo. Vi vet inte riktigt hur vi ska dela upp och göra med boendet. Vi har båda två olika idéer och tankar kring det hela. Till en början kom vi överens om att jag köper ut henne för det hon gav när vi köpte. Hon gör då varken vinst eller förlust.
Sen pratade hon med en vän som är mäklare och denne menade på att vi skulle låta en värderingsman komma och uppskatta värdet. Något som jag absolut ställer mig på tvären mot. Jag anser att det är rena gissningsleken och att en mäklare/värderingsman inte vet vad marknaden vill betala. Så enklast vore att lägga ut till försäljning och då få ett definitivt värde.

Mina tankar går då så här:
1. Om vi gör förlust på lägenheten när siste budgivare lagt bud så tar jag själv över lägenheten till det priset.

2. Jag köper ut henne för det hon gav vid köptillfället.

3. Vi säljer med vinst och båda flyttar.

Hur hade ni gjort ?
Jag har råd att överta lägenheten men är osäker på till vilket pris. Jag har känslan av att pengarna fås tillbaka vid en försäljning nu, och vi kan till och med göra lite i vinst. Men det är ju som sagt bara en gissning.

För övrigt rullar allt på. Jobbar extra för att ha något att göra och för att skingra tankarna. Det har blivit en hel del. Ligger på över 100 timmar övertid på en och en halv månad.
Firman går som tåget. Omsättningen är nu uppe i 102 000 kr, trots att jag inte varit lika aktiv nu den senaste månaden pga omständigheterna.

Skatteåterbäringen bör komma snart.

Börsen däremot, ja den är inte mycket att hurra för även om mina aktier har hämtat in en del av de stora rasen som varit.

För tillfället köper jag inte något, utan sparar på mitt sparkonto. Jag avvaktar lite till och ser hur det blir när junilönen kommer.


3 kommentarer:

  1. Det bästa vore om du kunde köpa ut henne, mäklaren kommer säker fantisera ihop en "marknadsmässig" summa, men det är bara spekulationer, du vet bara vad lägenheten är värd den dagen du sålt den. Kul att dina firma går bra, kämpa på :) mvh Martin

    SvaraRadera
  2. vill du bo kvar, så försök köpa ut henne

    SvaraRadera
  3. Det blir så.. Köper ut henne för vad vi gav när vi köpte. Funderar på att sälja och kommer då att dela eventuell vinst/förlust med henne.

    SvaraRadera