tisdag 24 april 2012

Börsfall och rapportdags

Igår rasade det till ordentligt. Idag hämtade Stockholmsbörsen upp fallet till viss del.  + 1,92%

Det är återigen dags för månadens placeringar, 12 000 kr ska fördelas ut. I skrivandets stund lutar det åt att jag går in med hela beloppet i Lundin Mining. De rapporterar i morgon kväll och jag har bra magkänslor inför rapporten. Det svänger dock rejält om aktien, men att stå långsiktig i den tror jag är en mycket bra affär.

Firman går för övrigt väldigt bra. Har bara idag fakturerat för 1000 dollar till en köpare. Jag funderar på att utöka mitt verksamhetsområde för att göra intäkterna ännu större. Ska se över om det är något jag behöver till firman som jag kan skriva av så att vinsterna inte blir för stora.

Har ni några tips? Har redan dator, skrivare, kamera m.m. Jag ska kika på hur det är om man behöver en surfplatta. Det avdraget bör väl gillas? Jag måste ju kunna stå i förbindelse med mina kunder när jag är på resande fot.
2 kommentarer:

  1. Det är kul med leksaker ett tag sedan tröttnar man förstås. Sätt igång AB nu när du vet att du kan tjäna pengar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo men jag måste ju veta att marknaden fungerar. 50 000 kr som det kostat att starta AB, är det avdragsgillt på något sätt? Kan man övergå från EF till AB och ta med vinsten innan man skattat på den i EF?

      Radera