söndag 4 mars 2012

Summering av veckan som gått

Ligger med datorn i soffan såhär denna söndag eftermiddag och ska försöka summera veckan som gått. 

Det blev en lång arbetsvecka för mig, måndag - fredag. Har egentligen arbetat 8 dagar i sträck. Men bara 5 denna vecka. 10 timmars övertid blev det och med en timlön på 316 kr/timmen vid övertid gav det 3150 kr före skatt. Helt ok!

Utvecklingen av portföljen senaste veckan blev ynka 0.03%. Jag får väl glädja mig åt att den inte backade i alla fall. Det känns bra nu, jag är nöjd med mina aktier och fonder, kommer fortsätta att köpa i det innehav jag redan äger. Däremot skulle jag vilja vikta över och köpa på mig fler Indienfonder vid nästa lön. 
Indien har backat en del och jag ser det som ett utmärkt tillfälle att köpa billiga andelar. 

Jag känner mig sugen på att starta företag. Jag har tidigare haft både enskild firma och handelsbolag men de är avvecklade båda 2. Den enskilda firman gick bra med vinst, men krävde mycket tid och med det jobbet jag hade då fanns det inte så mycket tid över att lägga ner. Kort och gott gick affärsidén ut på att köpa in saker i Sverige för att sedan exportera till Asien. Det omvända mot vad man är van vid att läsa eller höra om. 

Jag har några idéer som skulle kunna vara lönsamma. Frågan är bara om de generar mer pengar än vad jag får om jag istället jobbar extra eller jobbar på flera jobb. Det bästa hade ju varit att ha en passiv inkomst och då är ju annonsintäkter det mest optimala. Affiliates som jag lagt upp i bloggen har jag dragit in lite pengar på och om det fortsätter så här ser det lovande ut. Jag ska registrera firma och göra rätt för mig!

I morgon börjar startar en ny arbetsvecka med bara 4 dagars arbete. Mån - tors. Jag tycker det är kul att gå till jobbet. Jag trivs väldigt bra. Det är stimulerande och dessutom är det bra betalat. Efter löneförhöjningen som kom nu i januari har lönen ökat till 37 000 kr om man räknar med OB varje månad. I januari 2013 väntas ytterligare en löneförhöjning att se fram emot. 

Nu ska jag steka upp Entrecote som blev över från igår. Mums 

3 kommentarer:

 1. Hej!

  Tack för en bra blogg. Hur gammal är du nu och hur långt har du kommit på jakten mot miljonerna?

  SvaraRadera
 2. Tack själv!

  Jag är 26 (fyller 27 i sommar), har lyckas skrapa ihop 420 000 kr i nuläget så jag har en bra bit kvar.

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Grym blogg! Älskar vad du håller på med! Va bara nyfiken på vilket jobb du har och om du har nån Universitet-utbildning?

  SvaraRadera