lördag 11 februari 2012

En teori om att tjäna extra pengar

Hej!

Jag behöver lite synpunkter och åsikter angående en sak jag har funderat på ett tag. Låt mig förklara.

För flera år sedan då nätpokern blev en fluga satt jag som säkert många av er andra också gjorde och spelade poker på diverse olika sajter. I början förlorade man ju givetvis pengar (åtminstone så gjorde jag), men efter ett tag gick ju spelandet bättre och bättre. Ibland vann jag en hel del för att nästa dag spela bort pengarna. Och så pågick det under nästan ett år för min del. Det som blev över på lönen efter de sedvanliga utgifterna kunde jag utan att tänka efter lätt sätta sprätt på med poker.

Man läste diverse pokerlitteratur och lärde sig att räkna på utfall/odds m.m och trodde att man skulle kunna livnära sig på spelandet. Detta gick ju naturligtvis inte enligt planerna, utan hade man förlorat en stor summa pengar så satte man genast in mer och spelade med vrede och impulsivitet. Man spelade nästan varje hand för att vinna tillbaka sina förlorade pengar. Och givetvis så fick det motsatt effekt.

Vad jag vill komma till är att, de gånger då man spelade och vann kan ju inte bara ha varit ren tur, utan man lärde ju sig att spela. De gånger man förlorade så gick man helt emot de principer och regler som fanns. Därför förlorade man.

Min teori är att jag avsätter 800 kr i månaden dvs 200 kr / månad till poker. Förlorar jag de 200 kronorna så får jag inte sätta in mer pengar och spela förrän nästa vecka. Vad jag måste ha i beaktande är givetvis att pengarna kan förloras, men jag kan ju också vinna.

Om man spelar "smart" strategiskt och håller sig till principerna som finns så bör det vara möjligt att långsamt men säkert kunna bygga upp en bankrulle/startkapital för att fortsätta att spela?

Eller har jag fel?

4 kommentarer:

 1. Hej Turben!

  Intressant inlägg. Jag är inte insatt i pokervärlden men förstår precis hur du tänker. Jag instämmer helt i det du skriver om att spela strategiskt. Det absolut svåraste, oavsett om det gäller aktier, betting, poker etc, är att följa sin plan även i motgångar. Att efter en förlust inte gå all-in för att direkt vinna tillbaka pengarna.

  Keep up the good work!

  SvaraRadera
 2. Precis mitt resonemang! Att kunna kasta in handduken och lämna bordet vid en förlust krävs både disciplin och rutin. Men jag är nästan säker på att det kan fungera.

  Satte faktiskt in 200 kr i går efter inlägget och spelade en halvtimma. Sen blev det tyvärr tekniskt strul med sajten så all poker stängdes. Dock så hade jag lyckas skramla ihop 40 kr. Så min bankrulle uppgår nu till hela 240 kr :)

  En sak jag la märke till var att jag hade en bonus om 60 dollar hos Betsson där jag spelar. Antagligen så har väl den bonusen blivit aktiverad någon gång för flera år sedan då jag spelade mycket hos dem. Men för att pengarna ska betalas ut måste man spela ihop s.k poker-points, baserat på hur många händer man spelar samt insats och hur mycket man betalar i rake (avgift) till spelbolaget vid varje hand.

  Men kan man spela plus/minus noll så får man i alla fall bonusen tillgodo, och bonusar brukar de introducera ganska ofta.

  Tror faktiskt på denna idén och jag ska bepröva den kommande månad för att se hur det går.

  Tack för kommentaren "Eyesonthemoney"

  SvaraRadera
 3. Poker handlar till stor del om disciplin och att spela rätt.
  jag tycker inte att du borde sätta in 200 kr i månaden på att spela poker då det kan slösa för mycket av din dyrbara tid om du får vända på slantarna vid bordet. för att kunna lyckas i poker borde du lägga ner minst lika mycket tid vid bordet som du gör med vilket annat jobb som helst.

  Om du verkligen vill prova att spela seriöst bör du investera i ett pokerprogram (hold'em manager) som kan ge dig en riktigt bra översikt med hur du kan förbättra ditt spel.

  Jag har erfarenhet utav att leva på poker (1.5 år) och även det är faktist inte omöjligt att det enbart var tur då det kommer "swings" för alla spelare förr eller senare. Jag har nu lagt pokern åt sidan då jag fick barn och sökte en säkrare inkomst samtidigt som jag slutade innan dalen var nådd. har även en utbildning på gång och har inte mer timmar än 24 på ett dygn tyvärr =(.

  Slutsatsen är ju självklart att du gör som du vill och 200kr i månaden är ingen stor utgift på nöje om man jämför med alla som bränner pengar på krogen, snygga bilar, resor eller dyra kläder.
  Glöm inte att ha lite roligt på vägen mot miljonen men fastna för i helvete inte som speltorsk på poker.

  Om du ska spela glöm aldrig bort att du kan aldrig vinna tillbaka dina pengar utan bara vinna nya.

  Lycka till annars på din resa
  MVH Joe Dalton

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Tack för ditt inlägg!
  Jag förstår precis vad du menar.

  Att bara sätta sig ner vid ett bord och spela poker för att vinna pengar är mycket lättare sagt än gjort. Att det krävs både disciplin, tålamod och skicklighet är allmänt känt. Jag är osäker på om jag har vad som krävs för att bli en vinnare i längden, oavsett om det handlar om stora eller små summor.

  Under en period spelade jag oerhört mycket poker, och som jag tidigare skrev kunde jag vinna stort men också förlora stort, och i det långa loppet var jag givetvis en förlorare.

  Jag satt uppe dygnet runt och spelade och till slut stod mina väskor packade i hallen och jag fick ett ultimatum. Sluta eller stick!

  Jag känner mig själv och intresserar jag mig för något blir det som en besattenhet. Det finns inget mellanläge utan det är allt eller inget.

  Nu kom dock på rätt köl med mina pokervanor och mitt beroende och lever inte längre i någon "riskzon", jag kan behärska spelandet och sluta när jag vill. Just nu har jag dubblat mina 200 kr. Jag fortsätter så länge det går bra och är kul, men det får inte stjäla för mycket tid som du säger.

  Förlorar jag mina 200 kr spelar jag inte förrän nästa vecka, sen får jag se hur länge jag håller på.

  SvaraRadera