söndag 23 oktober 2011

Spännande vecka väntas

I helgen har det varit toppmöte i Bryssel och i morgon får vi se om marknaden reagerar på nyheterna. 
I veckan väntas också fler beslut som ska tas. Det blir en nervkittlande vecka.

Min arbetsvecka är slut, och nästa vecka kommer jag bara att arbeta 3 dagar. Med andra ord gott om tid att vila upp sig på och smida nya idéer och planer för hur jag ska göra för att kunna öka mitt sparande och takten på den.

Jag har under helgen sålt en del saker som jag haft i förrådet vilket har inbringat ca 1500 kr. 
När jag får tid ska jag fortsätta att gå igenom vad som finns där som jag kan sälja av. Allt går ju som bekant att sälja, det handlar bara om priset. 

En annan sak som slagit mig är att jag nog ska börja månadsspara i Avanza Zero. 
Jag tror på fonden och att den dessutom är avgiftsfri gör ju bara saken bättre. Sen återstår det att se hur index kommer att utvecklas under den kommande tiden. Det känns som att det är ett bra tillfälle att komma in i fonden. 

Jag brukar läsa bloggen "miljonär innan 30" på kvällarna innan jag går och lägger mig, och har kommit på att mitt intresse för pengar bara ökar och ökar hela tiden. Jag är inte besatt men jag tycker det är förbannat roligt! Jag tycker inte att jag snålar överdrivet mycket heller. Däremot har jag blivit mycket mer medveten om min ekonomi sen jag startade bloggen för 1 månad sedan och det är mycket enklare att sätta upp nya mål och ha en god överblick över pengarna nu, jämfört med hur det var innan.

Under 2012 ska jag spara undan minst 150 000 kr. Det är målet i nuläget, men jag tror att det kan bli mer än så. Jag har till på tisdag på mig att bestämma mig för hur mitt kommande månadssparande i fonder ska se ut eftersom att lönen kommer då. Så nu blir det till att fundera, men Avanza Zero ligger bra till.


2 kommentarer: